Links - Abdijschool - Contact - Webmaster
De priorij Onze-Lieve-Vrouw van Bethanië

Priorij Bethanië in Loppem viert 100 jaar bestaan in 2021

1 / 1
onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen. Hou regelmatig onze website en facebookpagina in het oog voor de concrete aanpassingen.

Onze priorij Bethanië wordt 100 jaar! En dat willen we graag vieren. Want het benedictijns leven dat wij hier leven, geeft ons een diepe innerlijke vreugde. Die willen we graag met velen delen, in gebed en viering, in feestelijk samenzijn, met muziek maar ook in stilte en inkeer.
We verwelkomen jullie graag op de activiteiten in ons feestjaar!
De zustergemeenschap van priorij Onze-Lieve-Vrouw van Bethanië.


Programma :

• 14 mei 2021 : plechtige eucharistieviering in de kerk van de priorij, voor de Benedictijnse monniken en monialen van de Lage Landen. De viering wordt voorgegaan door V. Abt René Fobe OSB (Sint-Andriesabdij, Zevenkerken) en de praeses, Vader Abt Maksymilian Nawara OSB (Lubin, Polen).

• 22-24 mei 2021 (Pinksterweekend): pARTcours (organisatie: gemeente Zedelgem): tentoonstelling van kunstwerken in de kerk van de priorij. Gratis te bezoeken van 13 uur tot 18 uur. Iedereen is welkom!

• 11 juli 2021: feestelijke familiedag. Iedereen is welkom op dit eeuwfeest van de priorij! Bisschop Lode Aerts gaat voor in de eucharistie. Daarna heffen we het glas, en verwelkomen we iedereen in de tuin, voor de gelegenheid omgetoverd tot picknick-weide. Met een spelenparcours voor de kinderen en een bar met allerlei lekkers.
 11.00u: eucharistieviering, voorgegaan door bisschop Lode Aerts
 12.30u: aperitief aangeboden door gemeente Zedelgem
 13.30u: lunch in de tuin van de priorij (bij regen in de eetzaal), met picknickpakketten, op
voorhand te bestellen en te betalen. De bestelformulieren zullen beschikbaar zijn vanaf juni
2021 via www.priorijbethanie.be.
 Keuzeprogramma:
o doorlopend: spelenparcours, springkasteel, ijskar (15u-17u)
o 14.30u: wandelzoektocht (ongeveer 1 uur)
o 15.30u : conferentie door zr. Hannah, priorin (45 min.)
 16.30u: prijsuitreiking wandelzoektocht
 17.00u: vesperdienst in de kerk

• 1 november 2021 van 17u tot 18u : REVEIL (organisatie: gemeente Zedelgem): kerkhofwandeling op het domein van Bethanië. We staan stil bij het levensverhaal van enkele overleden zusters van de priorij.

• Vrijdag 3 december 2021 van 19.30u tot 20.15u: Muzikale adventswake in de kerk van de priorij (i.s.m. pastorale eenheid Tabor). Een gebedswake bij de Schriftlezingen van de advent, met Woord en muziek als dragende grond. Muziek die het hart opent voor het Mysterie. Muziek die tot innerlijke stilte en gebed brengt.

voor meer info:

drieluik voorkant.png drieluik binnenkant.png


terug naar nieuwsoverzicht
Copyright © 2021 Priorij Bethanië. All rights reserved Developed by To The Dot