Links - Abdijschool - Contact - Webmaster
De priorij Onze-Lieve-Vrouw van Bethanië

GETUIGENISSEN

1 / 1
Martine Lezy - Leerkracht VISO-P
Bedankt voor de goeie ontvangst met onze leerlingen.
Het was voor hen, maar zeker ook voor mij, een leerrijke, onvergetelijke ervaring.
Het mocht wat langer duren. Ik had nog uren naar jou kunnen luisteren.
Bij deze de foto's bij jullie genomen.
Heel veel groeten.
1 / 7
Getuigenis van Tom Callebaut en 21 studenten Architectuur St.-Lucas
23 februari 2011
Beste Zr. Ria,
Hoe gaat het nog met jullie? Sofie heeft je gisteren gebeld ivm een workshopweek dat ik organiseer voor de studenten van het derde jaar interieurarchitectuur van Hoger Architectuurinstituut Sint-Lucas Gent. De workshop kadert in een grotere opdracht over het zoeken naar nieuwe, zinvolle bestemmingen voor stadskloosters die reeds leeggekomen zijn (vertrekkend vanuit de rijke kracht van de traditie, zoekend naar nieuwe perspectieven voor de toekomst). Tijdens die lange opdracht vraag ik hen om gedurende één week te focussen op de meest sacrale plek van hun nieuw project en dat tot in het detail uit te werken. Hiervoor zou ik met hen graag in jullie klooster willen logeren. De bedoeling is dat ze gedurende die week meeleven met jullie ritme en dus alle gebedsmomenten en vieringen bijwonen en in de resterende tijd individueel ontwerpen. Ik ben overtuigd dat je het kloosterleven vanuit zijn spiritualiteit en vanuit zijn architectuur het best kan leren begrijpen door het zelf te beleven. En daarnaast is het een ideale gelegenheid om op die manier gedurende één week helemaal te focussen op één onderwerp: het ontwerpen van een sacrale ruimte. Het zou me een enorm plezier doen als mijn studenten en ikzelf bij jullie zouden kunnen logeren. Zo kan ik jullie opnieuw eens ontmoeten en kunnen de studenten ook kennis maken met jullie zeer fijn en warm klooster. Ik koester er zeer mooie herinneringen aan.
Hartelijke groeten,
Tom Callebaut
lees meer
19 april 2011
Beste Zr. Ria en Zr. Rafaël en álle andere zusters,
Ik stuur jullie in bijlage een groepsfoto van ons allen als aandenken aan een fantastische beleving voor ons allemaal!
Onze jury van de vrijdag (meteen na het verblijf bij jullie) is eigenlijk uitgemond in een hele lange getuigenis vol verwondering en bewondering van wat we allemaal meegemaakt hebben. Sofie was er ook en werd er stil van. De studenten beseffen zeer goed en zijn ook heel dankbaar voor deze unieke kans. Ik ben al enkele dagen aan het denken hoe we de intensiteit van onze dankbaarheid en de vruchten van deze beleving met jullie kunnen delen. In alle ontwerpgesprekken wordt constant naar het verblijf bij jullie gerefereerd.
Een van de opmerkelijkste dingen die de studenten opmerkten die vrijdag was hun onmacht om de ervaring in Bethanië met hun vrienden en ouders te delen. Jullie openheid, jullie gastvrijheid (zowel in de ora als in de labora), jullie vertrouwen, jullie begrip, jullie moed, jullie intensiteit van leven, … hebben echt bewondering bij hen opgewekt die niet zo eenvoudig te verwoorden zijn…je moet het gewoon meemaken…mee maken. Onwaarschijnlijk inspirerend zijn jullie geweest!
Hopelijk tot binnenkort en nogmaals een enorme dankbaarheid!
Op weg naar Pasen…
Hartelijke groeten aan jullie allen,
Tom Callebaut
Copyright © 2024 Priorij Bethanië. All rights reserved Developed by To The Dot